General Union of Belgian Nurses

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB-UGIB-AKVB) is een VZW met als doel de beoefenaars van de verpleegkunde te verenigen en de belangen van de sector te vertegenwoordigen en te verdedigen. Op die manier wil de organisatie de verpleegkunde in haar totaliteit verder promoten en ontwikkelen. Dit doet ze met het oog op de belangen van de verpleegkundigen én die van de aan hen toevertrouwde patiënten.

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België verenigt 46 beroepsorganisaties voor verpleegkunde uit de drie gewesten en gemeenschappen en overkoepelt hiermee alle aspecten van de opleiding en beroepsuitoefening van de verpleegkunde. Daarmee vertegenwoordigen wij de 140.000 verpleegkundigen die actief zijn in ons land.

News

Trefpunt 2020 – Inschrijving

Schrijf je nu in voor de traditionele "Trefpunt Verpleegkunde", georganiseerd in samenwerking met de FOD Volksgezondheid en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (UGIB).

Read more ...

Trefpunt Verpleegkunde 2020

De traditionele "Trefpunt Verpleegkunde", georganiseerd in samenwerking met de FOD Volksgezondheid en de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (UGIB), vinden dit jaar plaats op 17 november 2020 via Webinar.

Read more ...

Message to the population

Voordat het te laat is, laten we de hoop niet verliezen. Voordat jullie weer moeten applaudisseren, is er nu nog tijd om snel te handelen. Voordat de tweede COVID-crisis een golf of een tsunami wordt, is het de hoogste tijd ...

Read more ...

News from members

Boodschap aan Vlaams Parlement

Vanuit de Nederlandstalige kamer van de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België samen met onze leden beroepsorganisaties voor verpleegkunde hebben we een ...

Read more ...

Merci verpleegkundigen!

Men heeft een initiatief genomen om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en men heeft een video op poten gezet waarbij enkele BV’s de Vlamingen oproepen ...

Read more ...

Après-midi Thématique SIXI 26/10

Après-midi Thématique SIXI 26/10. Transmission des informations entre les professionnels de santé et les institutions hospitalières vers le RSW.

Read more ...

Newsletter

Would you like to stay informed?
Receive experience, news & tips. Subscribe to our newsletter.